Superstormen

maandag 03 augustus 08:34

Uw centrale en objectieve informatiebron rond
de problematiek van superstormen in België

Nieuws

Nederland kust

Nederlandse kust bijna stormbestendig

De Nederlandse kust kent eind van het jaar geen zwakke plekken meer. Met het verdwijnen van de zwakke schakels langs de kust van West-Zeeuws-Vlaanderen is Nederland weer goed beschermd tegen zware stormen. Het project kostte 140 miljoen euro en is uitgevoerd in combinatie met de aanleg van een jachthaven en recreatie- en natuurgebied.

Bron: De Volkskrant

Tags: klimaatverandering , Kustbescherming buitenland

sky-79938_640

Timelapse van supercel storm in Kansas

De inwoners van het gehucht Hanston van de Amerikaanse staat Kansas kregen een zogenaamde supercel op hun dak. Dat is een van de zwaarste vormen van onweer. Stormfilmer Robert Sinner filmde het beruchte weerverschijnsel en maakte er een timelapse van.

Bekijk het filmpje hier

Bron: Spitsnieuws.nl

Tags: Storm in beeld , Stormen buitenland

3019900

Antarctica smelt extra snel door warme onderstroom

Een duiker gaat onder het ijs om de oceaaanverzuring te testen in Antarctica. © EPA

 

Het ijs in een deel van Antarctica dat tot voor kort stabiel leek, blijkt plotseling snel te smelten. Gletsjers in het zuidelijk deel van het Antarctisch Schiereiland hebben de afgelopen vijf jaar enorme hoeveelheden ijs verloren, ontdekten onderzoekers van onder meer de Universiteit Utrecht tot hun verrassing. Er is zoveel smeltwater vrijgekomen dat dit gebied in deze periode 5 procent van de stijging van de zeespiegel voor zijn rekening heeft genomen.

lees het volledige artikel in de Volkskrant

Tags: klimaatverandering , Stijging zeespiegel