Superstormen

dinsdag 17 januari 18:13

Uw centrale en objectieve informatiebron rond
de problematiek van superstormen in België

Nieuws

Afbeelding1 (640x360)

Blauwe Cluster koppelt kustbescherming aan blauwe economie

Het nieuwe initiatief de Blauwe Cluster is een groep eilanden voor de kust als bescherming tegen het water en de basis voor toekomstgerichte ontwikkelingen op vlak van zeevoeding, communicatietechnologie en energie.

De Blauwe Cluster is een initiatief van een tiental Belgische topbedrijven, krijgt steun vanuit de wetenschappelijke instellingen en streeft naar structurele inbedding in het Vlaamse en federale beleid. Samen maken ze van de dreiging een kans.

Het volledige artikel en de videoreportage bekijk je hier.

Tags: klimaatverandering , Stijging zeespiegel , Kustbescherming België , Stormen België

before-the-flood

Before the flood

Als jij de waarheid over het gevaar van klimaatverandering zou kunnen weten, zou je dat dan willen? Before the flood, uitgezonden door National Geographic, volgt Leonardo DiCaprio op een reis als boodschapper van de United Nations. Op zijn reis langs 5 continenten maakt hij de klimaatverandering met eigen ogen mee. Experts en scheikundige begeleiden hem op verschillende expedities om achter de waarheid/gevolgen van klimaatverandering te komen. Daarbij ontmoet hij ook politieke leiders die het gevecht willen aan gaan tegen deze negatieve verandering.

Voor iedereen een absolute must om te zien! Bekijk de film hier.

Tags: klimaatverandering

kustbescherming nederland

Nederland beschermd tegen superstormen

Nederland is vanaf morgen over het hele grondgebied beschermd tegen een superstorm die maar een keer om de 10.000 jaar voorkomt. De voorbije jaren heeft Nederland meer dan 600 miljoen euro geïnvesteerd om de zwakste plaatsen in de kustbeveiliging te versterken en morgen wordt het laatste stuk afgewerkt.

 

Lees het volledige artikel hier 

Tags: Kustbescherming buitenland , Kustbescherming België , Stormen buitenland